ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia georgiană a dat publicității o declarație în care îndeamnă autoritățile să nu permită desfășurarea unui eveniment LGBT, planificat la Tbilisi săptămâna viitoare, scrie orthochristian.com.


În declarația Patriarhiei se spune că evenimentul, programat între 18-23 iunie, prima paradă gay pride din Trancaucazia, este „absolut inacceptabil”. Totodată, Biserica spune că orice violență împotriva participanților la această acțiune  este complet inacceptabilă.

„Modul de viață al persoanelor LGBT este păcatul Sodomei și contrazice atât credința creștină, cât și învățăturile religiilor tradiționale și ale valorilor morale în general”, se spune în textul Patriarhiei.

În plus, Patriarhia pune problema anumitor grupuri LGBT care fac afirmații false privind persecuția la care ar fi supuse în Georgia, pentru a primi finanțare internațională, și se prezintă ca luptând împotriva discriminării, deși „în realitate, fac publicitate stilului lor de viață, sperând că acesta va fi legitimat oficial”.

Comunicatul menționează: ”Când un grup minuscul încearcă să-și impună poziția asupra întregii populații, asta provoacă o reacție inversă, în măsura în care este un act deliberat, constituind o insultă la adresa demnității majorității, provocând tulburare și confruntări”.

Patriarhia cere ambasadelor țărilor străine, organizațiilor internaționale și altor instituții să adopte o abordare mai prudentă în această chestiune care amplifică tensiunile și să înceteze să încurajeze astfel de evenimente. ”Astfel vor contribui  la menținerea liniștii civile și își vor afirma respectul și sprijinul față de populația noastră”.