ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, a criticat luni inițiativele din unele țări vest-europene privind legalizarea căsătoriilor homosexuale și care riscă să facă „neviabilă” societatea umană.

„Din nefericire, unele țări din Occident au început să aprobe legi care contrazic conștiința și natura morală a ființei umane”, a spus Patriarhul Chiril la Bișkek, capitala Kârgâzstanului, unde a venit pentru a asista la lansarea cărții sale în limba kârgâză Libertate și responsabilitate, în căutarea armoniei, scrie Agerpes..

În același context el a dezaprobat „legile privind căsătoria homosexuală”, prin care „ordinea juridică se detașează de moralitate”, și a criticat de asemenea reprimarea unor proteste ale celor care nu sunt de acord cu astfel de legi.
Patriarhul Chiril a dat exemplul „numeroaselor proteste ale credincioșilor în Franța, care au fost dispersate de poliție”, deși participanții la acele manifestații „au dorit doar să-și manifeste dezacordul față de decizia a patru sau cinci persoane din Senat care au obligat întreaga țară să trăiască sub noile legi” adoptate în anul 2013.

Totuși, patriarhul rus și-a manifestat speranță că promovarea unor asemenea legi este doar „o tendință istorică” trecătoare, dar dacă nu este așa atunci el crede că societatea umană riscă să devină „neviabilă”.