ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe persoane necunoscute, cu chipurile acoperite, au pătruns în clădirea Episcopiei de Salonic (Grecia), conform agenției grecești Romfea, citată de lonews.ro.

Persoanele mascate au stropit cu vopsea roșie birourile și persoanele care lucrau în Episcopie. Un om a ajuns la spital, pentru că i s-a aruncat cu vopsea în față și pe corp.

Mitropolitul Anthimos de Salonic era absent în momentul atacului, dar el a declarat că această acțiune este specifică anarhiștilor, care au capturat deja o altă clădire care aparținea eparhiei.

În imaginile puse la dispoziție de agenția amintită, se puteau vedea scaune prăbușite la pământ, acte înșirate pe podea, pătate cu vopsea roșie, irecuperabile. De asemenea, mai multe cărți și icoane au fost distruse.
 
Comentând la știrea atacului, Vlad Viski, un activist homosexual din România și șef peste asociația MozaiQ, scrie pe contul său de Facebook, potrivit culturavietii.ro.