ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul decret semnat de președintele Erdogan de la instalarea stării de urgență pentru 3 luni a fost cel prin care vor fi închise 1.043 școli private,  1.229 fundații și asociații caritabile, 19 sindicate, 15 universități și 35 de instituții medicale. Toate instituțiile vizate sunt suspectate de legături cu clericul islamist Fethullah Gulen, aflat în SUA, acuzat că ar fi orchestrat lovitura de stat eșuată din Turcia.


Starea de urgență fusese declarată miercuri seară, sub justificarea că va ajuta autoritățile să se ocupe rapid și eficient de susținătorii tentativei de lovitură de stat, arată agenția Anadolu.

Dacă în ceea ce privește instituțiile de învățământ motivația autorităților turce are o logică (prin acestea se propagau învățăturile clericului Gulen), este mai greu de înțeles de ce vor fi închise instituțiile medicale, tratarea bolnavilor fiiind o activitate în afara ideologiei.