ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal de proporții a ieșit la iveală în vara acestui an: peste 1000 de copii au fost abuzați sexual de congregația Martorii lui Iehova.

 Pe 7 septembrie a avut loc în Australia procesul în cazul acestor abuzuri făcute pe parcursul a mai bine de 60 de ani. Scuza adusă în fața instanțelor de reprezentanții Martorilor a fost bulversantă: religia Martorilor este una foarte strictă iar asemenea cazuri trebuiau să rămână ascunse. Doi martori au susținut că de multe ori au încercat să denunțe astfel de abuzuri, dar au fost opriți de către congregația neoprotestantă, conform New York Post.

Ancheta făcută de către autoritățile australiene au descoperit 631 de adulți implicați în aceste scandaluri. Dintre aceștia 230 de membri au rămas în continuare în congregație. Cercetările nu s-au încheiat iar cei care vor fi găsiți vinovați vor fi condamnați la ani grei de închisoare pentru faptele comise. Din păcate copilăria pierdută nu va putea fi redată victimelor niciodată.

Martorii lui Iehova sunt o ramură desprinsă din biserica adventistă. Conform unor interpretări abrupte ale Bibliei Iisus Hristos nu este de fapt Dumnezeu. Martorii refuză să își exercite dreptul la vot, serviciul militar sau operațiile și transfuziile de sânge, sărbătorirea zilei de naștere. Sunt binecunoscuți datorită campaniilor media stradale și door-to-door cu reviste viu colorate, anual fiind tipărite milioane de cărți, reviste, broșuri și pliante în peste 30 de limbi ale globului. Distribuirea este organizată după toate principiile marketingului de rețea.

Secta Martorii lui Iehova este originară din Australia, în lume există peste 8 milioane de adepți. În România numărul membrilor este incert, între 50.000 și 100.000.