ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 200.000 de persoane au ieșit în stradă, duminică în orașele din Muntenegru, pentru a protesta împotriva noii și controversatei legi a Libertății Religioase, informează presa de la Belgrad.

Cetățeni au ieșit pe străzile din Podogorița, Niksici, Pljevlja, Bar, Berane, Bijelo Polje sau Mojkovac, precizează sursa citată. Cifra este cu adevărat impresionantă dacă ținem cont că întreaga populație a țării este de 630.000 de locuitori.

Protestatarii, în majoritate sârbi, protestează de mai mult de o lună împotriva acestui act, care în opinia lor dă ocazia statului muntenegrean să confiște proprietățile Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Biserica Sârbă se teme că regimul condus de socialistul, transformat în pro-european, Milo Djukanovici, va confisca aceste proprietăți pentru a înființa o Biserică a Muntenegrului, după model ucrainean. Deja liderul de la Podgorița a precizat că acest demers trebuie continuat, în ciuda opoziției Patriarhiei Constantinopolului.

Cu toate acestea, scepticii invocă faptul că tocmai argumentele folosite în cazul Ucrainei ar putea fi folosite și-n cazul Muntenegrului.