ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre piloții ruși de pe avionul Su-24, doborât de Turcia, susține că avionul său a zburat deasupra Siriei și nu a încălcat spațiul aerian turc.

Căpitanul Konstantin Murahtin, unul dintre piloții care a reușit să se catapulteze și să scape cu viață, a declarat pentru o televiziune rusă că avionul său zbura deasupra Siriei și nu a violat spațiul aerian turc, așa cum pretind turcii, relatează The Mirror.
 
"Nu, acest lucru este exclus, nici măcar o secundă (nu a fost încălcat spațiul aerian - n.t.), cu atât mai mult cu cât noi zburam la o altitudine de aproximativ 6.000 metri sub un cer senin. Este sigur, cum se spune în limbajul nostru (al piloților) "milion la milion". Controlam fără probleme zborul până în momentul când a explodat racheta. Vedeam foarte bine și harta și ceea ce era fața locului, unde este frontiera și unde ne aflăm noi", a spus pilotul Konstantin Murahtin, la o televiziune rusă, conform Agerpres.

Mai mult, el  spune că nu au existat avertismente, înainte de doborârea avionului. Murahrtin a povestit că știe regiunea pe care a survolat-o "ca în palmă" și că "nu aveam cum să pătrundem în spațiul aerian turc". Pilotul rus a menționat că turcii nu au dat niciun semnal vizual sau radio înainte ca avionul să fie doborât la altitudinea de 6.000 de metri.

Căpitanul Murahtin a fost salvat miercuri de un comando ruso-sirian și a dat primul interviu pentru o televiziune rusă, de la baza aeriană Hemeimeem din Siria.