ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru „Julius Caesar”, inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite, determinând companiile Delta Airlines și Bank of America, doi dintre sponsorii principali ai show-ului, să renunțe la colaborarea cu teatrul care a pus în scenă această reprezentație, informează Agerpres.

Spectacolul, montat la Public Theater și pus deja în scenă de câteva ori începând din 23 mai, ar trebui să fie jucat luni seară în cadrul festivalului „Shakespeare in the Park”, care este organizat în fiecare an în Central Park din New York.

Însă duminică, în urma declarațiilor făcute de mai multe companii mass-media conservatoare, inclusiv de postul de televiziune Fox News, dar și de unul dintre fiii președintelui american, Donald Trump Junior — care a pus întrebări, în spațiul public, despre finanțarea show-ului—, companiile Delta Airlines și Bank of America au anunțat retragerea de pe lista sponsorilor acelui teatru newyorkez.

În acel spectacol cu o durată de aproape două ore, Iulius Cezar este interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american, iar soția lui are un accent slav — la fel ca Melania Trump—, potrivit criticilor de teatru care au asistat la premiera producției.

Scena asasinării tiranului face și ea trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților. Femeile și minoritățile din Statele Unite l-au acuzat public pe Donald Trump că le încalcă drepturile constituționale.

Pe site-ul teatrului citat, regizorul spectacolului, Oskar Eutis, nu ascunde aceste asemănări, dar se distanțează de formele de violență.