ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția germană a anunțat că este în căutarea unui bărbat tunisian în legătură cu atacul de luni seara de la Târgul de Crăciun din Berlin. Tunisianul a fost identificat drept Anis A., după ce a fost descoperit un document de identitate în camionul folosit.

„Sunt relativ încrezător că vom putea prezenta un nou suspect mâine dimineață (miercuri – n.r.) sau în viitorul apropiat”, a spus liderul sindicatului polițiștilor BDK, Andre Schulz, marți seară. El a dat asigurări că autoritățile au „dovezi bune” și „multe piste”.


Poliția din Berlin a anunțat că a primit peste 500 de informații despre autori de la martorii masacrului.

Liderul sindicatului DLF al polițiștilor, Joerk Radek, a declarat că ancheta se concentrează pe probele ADN și pe alte dovezi de la locul faptei, pe datele GPS și pe materialele găsite în memoria telefoanelor mobile confiscate de la scena atentatului.

Confuzia și temerile locuitorilor Berlinului rămân mari, iar măsurile de securitate au fost înăsprite miercuri în oraș, în special în jurul evenimentelor legate de Crăciun, care atrag mulțimi importante.

Anchetatorii au fost nevoiți să îl elibereze marți seară pe singurul lor suspect, un solicitant de azil pakistanez, din lipsă de probe. Aceasta înseamnă că autorul este încă în libertate, la mai mult de 36 de ore după atac.

Pakistanezul de 23 de ani, care a ajuns în Germania în 2015 și era cunoscut poliției pentru infracțiuni minore, a fost prins la scurt timp după atac. Autoritățile au sugerat atunci că, aproape sigur, au prins vinovatul pentru masacru.

Însă poliția și Parchetul antiterorism au recunoscut marți după-amiază că adevăratul autor este încă în libertate.

Mai mult decât atât, este posibil ca atacul să nu fi fost realizat de o singură persoană, ci de un grup de persoane înarmate. Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au descoperit că șoferul polonez de la care atentatorul sau atentatorii au furat camionul a fost ucis cu focuri de armă.