ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul conservator „Lege și Justiție” (PiS) a obținut o victorie uriașă în alegerile europarlamentare din Polonia, conform rezultatelor oficiale, câștigând 45,57% din voturi.
 
 „Coaliția Europeană”, condusă de Partidul „Platforma Civică” și din alte partide de opoziție a obținut  38,29% din voturi, potrivit Comsiei Electorale, citate de news.pl.

Noul partid social- liberal „Wiesna” (Primăvara), al fostului primar al orașului Slupsk, activist LGBT, Robert Biedroń, a obținut 6,04 din voturi, iar Uniuneaa euroscepticilor și naționaliștilor „Confederația” a obținut 6,1 la sută din voturi.

Alegătorii din Polonia au ales în duminică 52 de deputați, dintre care 51 vor ocupa fotolii la Bruxelles. Cel de-al 52 mandat va reveni Poloniei după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.
 
Victorii zdrobitoare în acest scrutin au obținut și în Marea Britanie, Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, un susținător al unei rupturi clare cu UE, cu 31,8% din voturile exprimate, în Italia, Liga, a vicepremierului Matteo Salvini, cu 34% din voturi, în Franța, unde formațiunea condusă de Marine Le Pen și-a adjudecat primul loc, cu 23,3 procente, și în Ungaria, unde formațiunea Fidesz, a lui Viktor Orban, a câștigat cu peste 50% din voturi.