ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia cer limitarea atribuțiilor Comisiei Europene, dar menținerea beneficiilor oferite de Uniunea Europeană, Varșovia considerând că ar fi necesară demisia președintelui CE, Jean-Claude Juncker, informează Mediafax.

"Ne întrebăm dacă actuala conducere a Comisiei Europene are dreptul de a continua să funcționeze, să conducă Europa. Din punctul nostru de vedere, nu... Sunt necesari noi politicieni, noi comisari (...)", a declarat Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al Poloniei, citat de site-ul agenției Reuters.

"Trebuie să schimbăm modul de funcționare a Uniunii Europene și cred că sunt necesare schimbări în funcționarea Comisiei Europene", a spus, la rândul său, premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka.

"Statele membre ar trebui să fie motorul unor schimbări pozitive în Uniunea Europeană... Aș fi foarte bucuros dacă membrii Comisiei Europene ar reuși să ajungă la mai multe poziții de compromis în UE. Aș vrea ca Executivul UE să respecte mai mult deciziile Consiliului European", a adăugat liderul ceh.
 
Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia - țări cu tendințe naționaliste care au avut recent o serie de divergențe cu instituțiile europene pentru că nu respectă reglementări comunitare - consideră că vocea parlamentelor naționale trebuie ascultată mai mult la Bruxelles. În același timp, ar vrea menținerea Uniunii Europene.