ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia se va alătura luptei împotriva Statului Islamic, a declarat miercuri ministrul polonez al Apărării.

Oficialul de la Varșovia spune însă că amploarea implicării țării sale va depinde de răspunsul NATO la agresivitatea reînnoită a Rusiei asupra flancului estic al alianței, relatează Reuters.
 
Anunțul, făcut de ministrul apărării Antoni Macierewicz după o întâlnire cu secretarul american al apărării Ash Carter la Bruxelles, confirmă o informație anterioară difuzată de Reuters că Polonia va spori implicarea ei în Orientul Mijlociu în încercarea de a-și convinge aliații să aducă forțele NATO spre est. 
    
"Polonia a aderat la acțiuni, care sunt acum atât de cruciale, în flancul sudic al NATO", a declarat Macierewicz reporterilor. 
    
"Când vine vorba de detalii... vom continua să le discutăm, în special așa cum le considerăm în contextul larg al situației NATO, în speranța că atât SUA cât și NATO ca un întreg vor sprijini Polonia și alte țări în flancul estic cu... prezența lor permanentă", a adăugat el. 
    
Alarmată de anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014 și sprijinul acesteia pentru separatiștii armați din estul Ucrainei, Polonia speră că NATO va fi de acord la un summit la Varșovia în iulie să trimită mai multe trupe în fosta Europă de Est comunistă.