ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După incriminarea avorturilor, Camera inferioară a Parlamentului polonez a aprobat un proiect de lege inițiat de partidul de guvernare, care include o prevedere ce limitează accesul la contracepția de urgență, cum ar fi așa-numitele „pastile de a doua zi".

Astel, după noua legislație, femeile vor putea folosi pilule contraceptive de urgență doar pe bază de rețetă. Guvernul susține că medicii vor avea ocazia să verifice sănătatea femeilor înainte de a prescrie medicamentul.

În 2016, guvernul polonez a promovat un proiect de lege care interzicea complet avortul, dar a fost nevoit să renunțe la el după proteste masive a cetățenilor. Cu toate acestea, Polonia incriminează deja avorturile, cu excepția situațiilor de viol, incest, a malformațiilor grave sau a celor în care viața mamei este pusă în pericol.