ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat în Franța relevă faptul că în toate scenariile posibile, candidata Frontului Național, Marine Le Pen, ar câștiga alegerile prezidențiale, fiind urmată în turul doi de către reprezentanții Partidului Republicanilor (centru dreapta), informează presa franceză citată de Agerpres.

Candidata dreptei conservatoare, Marine Le Pen, ar obține, în cel mai pesimist scenariu, 28% dintre voturile electoratului, dar tot ar fi suficient pentru a conduce în cursa electorală. În cea mai optimistă variantă, candidata Frontului Național ar obține 33% dintre voturi. În această situație, candidatul de pe locul 2 ar fi Francois Fillon, cu 18,5% din opțiunile electoratului.

Actualul președinte, Francois Hollande, nu ar prinde turul 2 în nicio situație, scorurile sale oscilând între 9% și 14%.

Cel mai puternic contracandidat al lui Marine Le Pen se anunță, conform anchetei realizate de BVA este fostul prim-ministru Alain Juppe, care ar merge braț la braț în turul 2 cu candidata Frontului Național, fiind despărțiti de doar 2 procente. Marine Le Pen și-a deschis o filială și în România, liderul francez sprijind înființarea Partidului
„ Forța Națională” de către europarlamentarul Laurențiu Rebega. De altfel, la Sinaia a avut loc întrunirea Europa „Noastră - Europa Națiunilor”, găzduită chiar de europarlamentarul respectiv.
 
Franța urmează trendului din Marea Britanie, acolo unde naționaliștii au obținut o victorie răsunătoare în referendumul privind părăsirea Uniunii Europene, dar și din Germania, acolo unde partidul Alternativa pentru Germania s-a clasat pe locurile 2 și 3 în alegerile regionale ținute recent în trei din landurile germane, depășind partidul Angelei Merkel.
 
În Est, Polonia și Ungaria au adus la putere partide conservatoare, cu puternice politici naționale.

Marine Le Pen: UE este un adversar al libertății națiunilor. Suntem pentru o altă Europă. Aș dori ca românii să-și poată construi un viitor în România