ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a inaugurat USS Gerald Ford, cel de-al 11-lea portavion al flotei americane și primul de ultimă generație, cu propulsie nucleară.

Potrivit presei americane USS Gerald Ford cântărește 100.000 de tone, a costat aproape 13 miliarde de dolari și poate naviga timp de 20 de ani fără a alimenta.

„Oțelul american și mâini americane au fabricat un mesaj de 100.000 de tone către lume: puterea americană nu cunoaște egal", a declarat Donald Trump în cadrul unei ceremonii militare fastuoase organizate la baza navală Norfolk, din statul Virginia.

„Oriunde se va îndrepta această navă, aliații noștri vor dormi liniștiți și dușmanii noștri vor tremura de frică pentru că toată lumea va ști că America sosește și America sosește cu forță", a mai spus Trump.

Președintele american le-a spus marinarilor că sunt pe cale să pornească într-o mare aventură pe această navă. „Pentru fiecare patriot care va servi pe această navă, spun asta: vegheați-o, protejați-o și aparați-o!", a mai spus el.

Nava USS Gerald Ford, prima dintr-o nouă clasă de portavioane cu propulsie nucleară, este estimată la o valoare de 12,9 miliarde de dolari, potrivit Navy Times.