ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prețurile benzinei vor suferi majorări între 1.385 și 6.000%, în funcție de tipul de benzină. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro a anunțat majorarea prețului la benzină pentru prima dată în ultimii 20 de ani, trecând astfel de la 0,01 la 0,95 dolari pe litru pentru Super 95, informează AFP.

"Este o măsură necesară, mi-o asum", a declarat Maduro.

Acesta a specificat că noul preț la benzina Super 95 va fi de "6 bolivari" (0,95 dolari) litrul.

Maduro a mai anunțat și devalorizarea cu 37% a monedei naționale, bolivarul, atunci când va fi destinat importului de alimente sau medicamente.

"Vom simplifica sistemul de schimb în două categorii, sistemul de schimb protejat care va fi introdus joi, de la 6,3 la 10 bolivari pentru un dolar, și o altă categorie, flotantă, care este în prezent la 200 de bolivari pentru un dolar”, a mai spus președintele Venezuelei.

Autoritățile au amânat de mai multe ori această măsură pentru că, în 1989, un anunț similar a provocat revolte sângeroase.

Prețurile carburanților au fost înghețate la jumătatea anilor 90 și niciun guvern n-a îndrăznit să se atingă de ele.