ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul SUA a anunțat că aprobă nominalizarea de către administrația Obama a lui Eric Fanning în funcția de șef al Departamentului Apărării. Noul șef al Pentagonului, în vârstă de 47 de ani, este un homosexual declarat. Este pentru prima dată în istoria SUA când în fruntea armatei americane este numit un reprezentant al comiunității gay.

Fanning a trebuit să aștepte 8 luni pentru ca nominalizarea sa, de către Barack Obama, anul trecut, in septembrie, să fie confirmată astăzi de Senatul american, conform site-ului rawstory. com. Numirea sa a întâmpinat veto-ul senatorului republican de Kansas, Pat Roberts și opoziția fermă a senatorului republican John McCain.

Înainte de nominalizarea sa pentru șefia Departamentului Apărării, Fanning a fost adjunct al secretarului de stat al Pentagonlui și șeful de cabinet al secretarului Apărării Ash Carter.

Aducerea sa în fruntea Armatei americane este considerată un moment istoric pentru comunitatea LGBT. Aceasta vine după ce, în urmă cu cinci ani, Statele Unite au revocat o lege, numită "don't ask, don't tell," care interzicea militarilor gay să vorbească deschis despre orientarea lor sexuală, iar superiorii lor nu aveau voie să întrebe nimic în legătură cu acest aspect. De la intrarea acestei legi în vigoare, peste 12.000 de militari au fost excluși din armată.