ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța a păstrat luni un minut de reculegere în memoria victimelor de la Nisa, în a treia zi de doliu național. Grupul din care făceau parte premierul Manuel Valls și alți membri ai guvernului francez a fost, însă, întâmpinat cu huiduieli, când a au ajuns în Nisa pentru a participa la acest moment.

Fluierături, huiduieli, acuzații și cereri de demisie. Aceasta este primirea ostilă de care au avut parte Valls și echipa sa pe Promenade des Anglais, bulevard pe care s-a ținut momentul de reculegere. ”Asasini!”, ”Ticăloși!” și ”Demisia!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care cei prezenți le-au transmis oficialilor.

Atitudinea față de guvern a contrastat puternic cu primirea de care au avut parte pompierii ce au participat la operațiunile de salvare: ”Mulțimim, pompieri!”, au strigat oamenii prezenți în timp ce îi aplaudau.
 
La finalul ceremoniei, mulțimea a cântat Marseilleza.