ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Serbiei, Aleksandar Vučić, afirmă că prioritatea Serbiei este de a menține stabilitatea în regiune, dar critică unele țări care șantajează Belgradul cu Kosovo.

Aflat la Forumul European Wachau din Austria, premierul sârb a avertizat că în privința stabilității regionale sunt multe semnale îngrijorătoare, adică evenimente care sunt o problemă mult mai mare decat cea dintre sârbi și albanezi.
 
Serbia continuă să fie șantajată cu Kosovo. Procesul de analizare a progreselor făcute de Serbia este finalizat, dar încă nu este deschis niciun singur capitol în negocierile cu UE, deoarece unele țări din Europa așteaptă să fie finalizate unele lucruri referitoare la Kosovo, a spus Vučić.
 
"Sunt deosebit de preocupat de un singur lucru, și anume stabilitatea regională, în care Serbia a investit foarte mult", a mai spus șeful guvernului sârb. El a amintit că recent, în Macedonia, la șapte ore distanță de Serbia, au fost ucise 28 de persoane, și a menționat că ar dori să vadă mai multa stabilitate in Bosnia și Herțegovina.