ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia 'consideră și va continua să considere Kosovo partea sa componentă', a declarat miercuri premierul sârb Aleksandar Vucic, într-o conferință de presă comună susținute la Tirana cu omologul său albanez Edi Rama, informează agenția de presă TASS.

Vucic a subliniat că, în pofida divergențelor care există în problema kosovară, Serbia și Albania nu trebuie să-și acutizeze relațiile, trebuie să respecte aceste diferențe și să găsească un limbaj comun, scrie site-ul Agenzia Nova.

'Este un fapt că între noi nu există acord privind Kosovo și Metohia. Serbia consideră și va continua să considere Kosovo partea sa componentă, în timp ce Albania consideră Kosovo stat independent. Cu toate acestea, cred că opiniile diferite nu înseamnă că divergențele nu vor putea fi atenuate pe calea dialogului și păcii. Aceste probleme nu se rezolvă pe calea războiului, ci pe calea dialogului', și-a exprimat convingerea șeful guvernului de la Belgrad.

La rândul său, Edi Rama a declarat că, în pofida faptului că între Serbia și Albania există 'un munte de probleme', aceasta 'nu înseamnă că Tirana nu va încerca, prin dialog cu Serbia, să atenueze aceste divergențe'.

În timpul vizitei sale de două zile în Albania, Vucic va avea întrevederi cu președintele Albaniei, Bujar Nishani, cu președintele parlamentului, Ilir Meta, și cu primarul Tiranei, Lulzim Basha. A doua zi a vizitei va fi dedicată participării la conferința economică 'Vienna Economic Forum — Tirana Talks 2015'.