ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exodul refugiatilor divizează comunitatea preoților catolici din Italia. În timp ce unii se arată dispuși să-i primească pe migranți, alții sunt porniți împotriva lor.

Don Angelo Chizzolini, paroh la Onzo, lângă Albenga, a provocat tulburare în rândul autorităților după ce a declarat ferm că nu va primi imigranți din Orientul Mijlociu în casa parohială chiar de ar fi să dea foc locuinței, scrie gazetaromaneasca.ro

"Mai degrabă dau foc casei parohiale, decât să găzduiesc imigranți”, a spus preotul atunci când consilierul local Giuliano Arnaldi l-a sunat pentru a discuta despre organizarea primirii refugiaților în sat.

"Casa parohială este casa mea și în casa mea nu primesc pe nimeni, cel mult pe părinții mei, cu siguranță nu refugiați. Din punct de vedere evanghelic ar trebui să îi primim, știu, dar problemele concrete în sate sunt altele, nu avem spațiu, aici casa parohială și apoi un alt apartament le-am dat deja unei familii nevoiașe. Ce ar trebui să fac, să-i găzduiesc în casa mea?", a declarat preotul italian.