ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul Daily Express dezvăluie existența unui plan secret prin care 50 de milioane de muncitori africani ar fi invitați în Europa, în cadrul unei afaceri de migrație de anvergură.

Publicația  britanică scrie că un controversat ”centru de locuri de muncă” deschis în Mali de curând  și finanțat di banii contribuabililor reprezintă doar ”primul pas” spre promovarea ”liberei circulații a oamenilor în Africa și UE”.
 
Economiștii de la Bruxelles susțin că Marea Britanie și alte state UE ”ar avea nevoie” de 56 de milioane de muncitori imigranți până în 2050 pentru a face față ”declinului demografic” cauzat de rata scăzută a nașterilor și creșterea mortalității în toată Europa. Este vorba de un raport al agenției europene de statistică, Eurostat, care avertizează că va fi nevoie de un mare număr de imigranți pentru a acoperi aceste goluri de-acum în doi ani, dacă Europa va dori să aibă posibilitatea de a plăti pensiile și a asigura asistență sanitară populației tot mai îmbătrânite.

Propunerile includ crearea unui așa numit ”sistem blue card”, bazat pe modelul green card-ului american, care asigură drepturi egale de muncă și salariale. Deținătorii unui astfel de blue card vor avea dreptul de a circula liber în cadrul celor 27 de state ale UE.