ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele lovituri ale Rusiei, dar și campania occidentală împotriva teroriștilor au lăsat Statul Islamic în pragul colapsului, informează presa din Albion.

Un expert în terorism, contactat de publicația Express, afirmă că în ultimul timp s-au înmulțit și dezertările din rândurile combatanților, astfel că Statul Islamic ar putea fi distrus în câteva ore.

Dr.Afzal Ashraf a mai spus că ISIS a exagerat prea mult propria putere militară, astfel că riposta internațională este prea puternică pentru capacitatea teroriștilor de a rezista.


Expertul a continuat și a declarat că dacă se va hotărî trimiterea de trupe de infanterie, Statul Islamic va dispărea în câteva ore.

"Acest stat 'mitic' va dispărea în câteva ore odată ce comunitatea internațională va decide să acționeze. Nu va dura mult până vor fi goniți, dacă nu din toată Siria, măcar din majoritatea teritoriilor. Se vor ascunde în orașe, dorind să profite de faptul că sunt înconjurați de cetățeni nevinovați. Dacă vor fi izolați, vor dispărea de la sine", a spus acesta, citat de publicația engleză.

Pe lângă ofensiva rusă din Siria, ISIS se mai confruntă și cu un atac puternic al luptătorilor kurzi în nordul Irakului.

Aceeași sursă afirmă că Vladimir Putin se pregătește să trimită 150.000 de soldați pe teren pentru a cuceri "capitala" autoproclamatului Stat Islamic, orașul Raqqa. Acolo străzile sunt patrulate de mii de luptători înarmați.

"Este foarte clar că Rusia vrea să curețe vestul țării, să cucerească orașul Raqqa și toate resursele de gaz și petrol de lângă Palmira. Totul se transformă într-o cursă spre Raqqa, pentru a-i securiza câmpurile petroliere e nevoie să fie curățată regiunea de jihadiști", afirmă sursa citată de Express.