ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalele publicații din Germania, Austria, Elveția și Ungaria continuă relatările despre cea mai mare tragedie din ultimii ani din România, soldată cu 30 de morți și peste 180 de răniți.  

"După tragicul incendiu dintr-un club de noapte din București, soldat cu 30 de persoane decedate, furia poporului român se îndreaptă și către sărbătoarea Halloween-ului. Motivul: în club s-a organizat în noaptea tragediei o petrecere cu acest scop”, scrie Mitteldeutsche Zeitung, conform mariustuca.ro.

"Pentru români, Halloween este o sărbatoare importată din vestul decadent, fără nici o legătură cu cultura românească. Din petițiile formulate online reiese că ei consideră Hallowen o sărbătoare macabră din vest, care după masca prostească a bucuriei ascunde o reală conspirație a demonilor și a creaturilor iadului, fiindcă este cea mai importantă sărbătoare a satanișitilor”, subliniază Die Welt, într-un articol intitulat "Românii vor să interzică Halloween”. 

"Pentru creștinii ortodocşi români, cunoscuți ca opozanti ai globalizării, Halloween este o sărbătoare satanistă. În cel puțin cinci petiții online, românii cer interzicerea tuturor petrecerilor de Halloween din țară”, notează Neue Zurcher Zeitung din Elveția.

"Românii se mobilizează împotriva Halloween. Focul din noaptea tragediei a izbucnit în urma unui show pirotehnic pentru care nu exista autorizație”, punctează televiziunea de știri n-tv.

Site-ului știrilor postului național de televiziune, tagesschau.de, alocă spații largi tragediei și scoate în evidență în final că "procurorul de caz a demarat o anchetă nu pentru ucidere din culpă, ci pentru omor calificat”.

Stern amintește că printre răniți se află și un cetățean german și relatează despre marșul de solidaritate de duminică, la care au participat peste 10.000 de persoane.