ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat vineri că Moscova poate conta pe sprijinul armatei țării sale pentru protejarea frontierelor Rusiei.

„Împreună cu poporul rus ne vom apăra patria comună aici, în sectorul vestic, care este important pentru Rusia”, a declarat Lukașenko, într-o întâlnire cu parlamentari la Minsk.

Președintele belarus a subliniat că armata țării sale deține cele mai avansate arme și este capabilă să respingă orice agresor.

„Putem vorbi despre modernizarea totală a armatei noastre. Aproape am încheiat acest proces. L-am adaptat pentru posibile războaie care ar putea fi dezlănțuite împotriva statului nostru — mergând de la lupta în spațiul informațional până la un război fierbinte”, a afirmat Lukașenko. El a subliniat însă că Belarusul este interesat în pace, stabilitate și cooperarea pașnică cu alte state.