ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a decis joi includerea activităților religioase în categoria serviciilor esențiale care trebuie să funcționeze în continuare în perioada de izolare în contextul epidemiei COVID-19, transmit AFP și EFE.

Decretul prezidențial în acest sens, publicat în Monitorul Oficial, adaugă ”activitățile religioase indiferent de natura lor” pe lista serviciilor considerate drept esențiale, pe care se află și farmaciile și supermarketurile, informează agerpres.ro.

Bolsonaro a adăugat totuși că aceste activități ”vor trebui să fie conforme cu instrucțiunile Ministerului Sănătății”. Această instituție poate opta să impună restricții lăcașurilor de cult.
 
Epidemia de coronavirus se extinde și în statul sud-american. Cel mai recent bilanț indică  2.985 de cazuri de coronavirus în Brazilia și 77 de morți.