ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Cehiei, Milos Zeman, i-a transmis ambasadorului SUA că ușile palatului prezidențial îi sunt închise, după ce reprezentantul american i-a dat sfaturi publice.

Mai precis, ambasadorul Andrew Schapiro îi transmisese lui Zeman că nu "e o idee bună" să ia parte la parada de 9 mai de la Moscova.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

"Nu-mi pot imagina că ambasadorul ceh de la Washington l-a sfătuit pe președintele SUA unde poate să călătorească. Nu poate un ambasador să-mi facă planurile de călătorie", a spus președintele într-un interviu pentru publicația Parlamenti Listy.

Întrebat dacă îl va invita la Palatul Prezidențial pe ambasadorul Shapiro pentru a-și explica afirmațiie, șeful statului ceh a răspuns: "După această declarație, mă tem că ușile palatului sunt închise pentru Schapiro".

Milos Zeman este al treilea președinte al republicii Cehe, dar primul ales prin vot direct.

În 2012, acesta a spus că nu o place pe fostul secretar de stat american, Madeleine Albright din cauza faptului că aceasta a mințit în timpul campaniei din 1999 împotriva Serbiei: "Madeleine Albright a făcut o promisiune și Madeleine Albright nu s-a ținut de cuvânt. De-atunci nu o plac".

Zeman se referă la promisiunea doamnei Albright că NATO nu va bombarda civili în timpul atacurilor asupra Serbiei.