ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Militară Centrală, condusă de președintele Xi, și-a extins puterile asupra armatei „pentru a mobiliza resurse militare și civile în apărarea interesului național, atât în ​​țară, cât și în străinătate”, scrie LifeSiteNews.

Chiar dacă nu pentru prim dată când o face, Xi Jinping a emis un ordin în care cere militarilor să înceapă „pregătirea pentru război”, în prima sa declarație către forțele armate chineze din 2021.
 
Conform China Morning Post, noua lege a apărării naționale centralizează mai multă putere asupra armatei în mâinile Comisiei Militare și în afara de cabinetul Chinei, cunoscut sub numele de Consiliul de Stat.

Alături de „pregătirea pentru război”, agenția de stat chineză Xinhua News informează că Xi a ordonat PLA să „aprofundeze transformarea pregătirii militare, să construiască un nou tip de sistem de instruire militară și să îmbunătățească nivelul de pregătire în luptă și capacitatea de a câștiga.” El a subliniat, de asemenea, necesitatea „pregătirii pentru luptă cu normă întreagă”, deoarece li s-ar putea cere să „acționeze în orice secundă”.

Noua declarație vine după numeroase ordine anterioare ale președintelui chinez către Armata Populară de Eliberare (PLA), forțele armate ale Partidului Comunist Chinez (PCC), de a se „pregăti de război”. Anul trecut, Xi a cerut PLA să „pună la contribuție întreaga gândire și energia în pregătirea pentru război” și să „exploreze modalități de pregptire pentru război”. Tot în 2019, Xi a ordonat PLA să „se pregătească pentru o confruntare militară”.

Președintele Donald Trump a blocat anul trecut investițiile SUA în companii chineze care sprijină armata națională, în încercarea de a opri orice bani americani să finanțeze PLA. PCC utilizează o strategie de investiții public-privat, numită „fuziune civil-militară”, pentru a accesa progresele tehnologice din sectorul privat și a le încorpora în armată. Trump a încercat să oprească orice tehnologie americană, prin blocarea studenților chinezi absolvenți de a obține vize în SUA dacă au legături cu inițiativa de fuziune civil-militară.

În paralel, în SUA, un misterios document de securitate cibernetică promovat de CEO-ul Overstock, Patrick Byrne, prezintă pe larg modul în care au fost furate alegerile din 2020 în cele șase state-cheie și  cele trei căi posibile de a restabili sistemul electoral american, scrie Infowars.

Documentul, intitulat „Reclaiming a Superpower: Americans Prepare For War”, ar fi fost redactat de o echipă cibernetică necunoscută care a rezumat cu atenție frauda pe scară largă și chiar atacurile împotriva Americii de către puteri străine în timpul alegerilor prezidențiale din 2020.