ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost acuzat că ignoră peste 100 de milioane de victime ale comunismului după ce presa a anunțat că va participa la dezvelirea unei statui a lui Karl Marx și la o expoziție dedicată părintelui comunismului.

Președintele Comisiei Europene este așteptat să ia parte, pe 5 mai, la deschiderea unei expoziții a părintelui comunismului, în orașul său natal Trier, pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Marx, relatează express.co.uk.

Evenimentul include și dezvălirea unei statui finanțate de guvernul chinez în cinstea celui care a creat o ideologie distrugătoare care a dus la crime în masă și la întemnițări în lagăre comuniste în întreaga lume.

De asemenea, teatrul și universitatea din Trier vor organiza o dezbatere în care se va căuta răspunsul la întrebarea în ce măsură „gândirea comunistă” ar putea fi folosită ca armă împotriva extremismului de dreapta de azi.

Decizia lui Juncker a generat polemici aprinse în Marea Britanie și în întreaga Europă, în special în fostele țări est-europene, unde regimurile dictatoriale de stânga au ucis și au băgat în pușcării milioane de oameni. Cei de la AfD au anunțat deja proteste față de prezența lui Jucker la eveniment, sub motto-ul: „Să nu uităm victimele comunismului – să-l luăm pe Marx de pe soclu”.

Criticii politicilor UE au arătat că lipsa de responsabilitate democratică a UE și dorința de a centraliza puterea în mâinile unei Comisii Europene nealese de nimeni pot fi comparate cu vechea Uniune Sovietică.

Marion Smith, directorul Fundației pentru  Memoria Victimelor Comunismului, a declarat: „Filosofia lui Karl Marx, când a fost aplicată, a provocat unele dintre cele mai mari episoade ale suferinței umane din întreaga istorie. Statele marxiste, precum Uniunea Sovietică și China comunistă, sunt responsabile pentru mai mult de o sută de milioane de morți din cauza înecercărilor lor nebunești de a pune în practică ideile utopice ale lui Marx”.
 
Smith a adăugat că statuia din Trier închinată lui Marx, înaltă de peste 4 metri, este donată de Republica Populară Chineză - cel mai mare stat totalitar din secolul XXI.