ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a criticat iluziile utopice ale unor lideri europeni, pe care i-a criticat pentru că au pierdut contactul cu popoarele lor, informează Agerpres, citând agenția Reuters.

"Noi suntem responsabili astăzi pentru confruntarea cu realitatea a tot felul de utopii — utopia unei Europe fără state naționale, utopia unei Europe fără interese contradictorii și ambiții, utopia unei Europe care își impune propriile valori lumii exterioare", a spus fostul premier polonez.

"Obsedați de ideea unei integrări imediate și totale, nu am reușit să observăm că oamenii de rând, cetățenii Europei, nu împărtășesc euro-entuziasmul nostru. Deziluzionați de marile viziuni ale viitorului, ei ne cer să facem față realității actuale mai bine decât am făcut-o până acum... Euroscepticismul a devenit o alternativă la toate aceste iluzii", a subliniat Donald Tusk.

Uniunea Europeană se confruntă cu spectrul plecării Marii Britanii din sânul ei, dar și cu puternice mișcări pro independență în cadrul Franței, Poloniei și a altor state, care își doresc recăpătarea suveranității naționale în detrimentul centralismului de la Bruxelles.