ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cărțile sunt o resursă inepuizabilă pentru înțelegerea și parcurgerea vieții, spune președintele italian  Sergio Mattarella, care îi îndrumă pe tineri să citească în special clasicii ruși.

În timpul unui colocviu găzduit de cotidianul Corriere della Sera, președintele italian le-a vorbit tinerilor despre importanța lecturii. 
 
”Respect alegerea fiecăruiam dar aș dori să repet ceea ce le spun și nepoților mei adolescenți: cărțile sunt o resursă inepuizaibilă pentru înțelegerea vieții și parcurgerea ei. Începeți cu Dostoievski, dragi copii! Citiți-l și veți vedea că nu știți prea multe despre viață”, a spus Mattarella. El a povestit că a fost un împătimit al lecturii, încă de tânăr. Și a citit de la Dostoievski și Soljenițîn până la William Somerset Maugham și Paul Claudel.
 
Sergio Mattrella (73 de ani), de profesie judecător, a fost ales în ianuarie 2015, președinte al Italiei.