ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Hidroxiclorochina și Azitromicina luate împreună „au șansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei". Un studiu clinic efectuat cu Hidroxicloroquina pe 25 de pacienți cu Covid-19 a avut rezultatele promițătoare.

Președintele american a scris pe contul său de Twitter că „Hidroxiclorochina și Azitromicina luate împreună, au șansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei. FDA a reușit să mute munții din loc. Mulțumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mișcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”.

Asta după ce joi, Donald Trump a anunțat că FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente) a aprobat utilizarea Hidroxiclorochinei și a Azitromicinei în scopul testării în tratamentul împotriva coronavirusului.

Hotărârea a venit la scurt timp după ce ce purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a salutat „rezultatele promițătoare” pe care le-au avut cele două medicamente și a promis să extindă studiile clinice pentru acest tratament.

Astfel, un medicament foarte vechi revine în prim plan. (Hidroxi)Clorochina a fost folosită aproximativ 70 de ani pentru a trata malaria, afecțiunile reumatice și alte afecțiuni. Acum, utilizarea sa potențială în lupta împotriva coronavirusului a devenit o sursă de speranță pentru mulți, în urma rezultatelor încurajatoare ale unor studii clinice efectuate în Franța.

Confimarea președintelui SUA vine după ce Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia, a explicat că a efectuat un studiu clinic în care a tratat 25 de pacienți cu Covid-19 cu hidroxicloroquina, după cum ActiveNews a informat recent. După șase zile, a spus el, doar 25 la sută dintre pacienții care au luat acest medicament mai aveau virusul în corpul lor. În schimb, 90% dintre cei care NU au luat hidroxiclorochina au continuat să fie purtători.

Studiul a demonstrat că hidroxiclorochina și azitromicina sunt foarte eficiente în tratarea Covid-19. Pacienții înscriși în studiu au învins virusul în jurul celei de-a cincea zile de tratament. Experții avertizează însă că este nevoie ca studiile să fie aprofundate și că există încă incertitudine cu privire la eficacitatea tratamentului.

În urma acestui anunț, gigantul farmaceutic francez Sanofi s-a oferit să doneze milioane de cutii de Plaquenil (un nume comercial pentru hidroxiclorochina) pentru a continua testele.

În Franța, se pare că unele farmacii au fost copleșite de cererea mare a acestor medicamente în ultimele zile. Cu toate acestea, multe voci au subliniat că oamenii nu ar trebui să ajungă la concluzia că hidroxiclorochina este o cură miraculoasă dovedită.

„Acest studiu pare promițător, dar trebuie să fim cu adevărat atenți înainte de a ne ridica așteptările când vine vorba despre un virus atât de nou ca acesta. Încă ne lipsesc o mulțime de date”, a spus Sarah D'Alessandro, profesor de medicină moleculară la Universitatea din Milano și specialist în malarie.