ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a afirmat că marile companii care activează online, incluzând aici Twitter, Facebook și Google, încearcă „să reducă la tăcere„ o parte semnificativă a populației SUA, informează Mediafax.

„Cred că Google și Facebook și Twitter ... tratează foarte nedrept conservatorii și republicanii", le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

„Cred că este o problemă foarte serioasă pentru că încearcă cu adevărat să reducă la tăcere o foarte mare parte din această țară, iar acei oameni nu vor să fie reduși la tăcere. Nu este drept. Nu este corect. Poate nu este legal, dar vom vedea. Vrem doar corectitudine", a adăugat președintele american.

Trump a distribuit pe Twitter și un material video în care se susține că motorul de căutare Google nu a promovat pe pagina principală discursurile privind Starea Uniunii ale lui Trump, în schimb cele ale predecesorului său, Barack Obama, au fost promovate an de an.

În ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii „discriminează total vocile republicane și conservatoare".

Liderul de la Casa Albă a acuzat marți compania Google că „suprimă" mass-media conservatoare/republicană, „ascunde informațiile și știrile care sunt bune", și în schimb afișează doar articole de la „presa știrilor false".

Afirmațiile lui Trump vin după ce mai multe voci conservatoare din online-ul american au acuzat părtinirea marilor companii în promovarea știrilor. După cum ActiveNews a anunțat, compania PragerU a lansat un proces împotriva Google din această cauză.

Recent, jurnalistul Alex Jones a fost blocat simultan de pe toate rețelele de socializare. În trecut, un video oficial al Ministerului de Interne polonez pe tema refugiaților a fost restricționat de google pe youtube. Între timp, măsura a fost abrogată.
 
În cadrul unei audieri în Senatul American, Mark Zuckerberg, șeful Facebook, a admis că majoritatea companiilor high-tech din SUA „înclină spre stânga”.