ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a spus că nu va accepta invitația de a participa la Parada Mândriei de la Belgrad, eveniment ce va avea loc pe 17 septembrie, informează agenția Tanjug.

Șeful de la Belgrad a reiterat faptul că obligația sa „a fost să se asigure că toată lumea care participă la acea adunare are drepturile și libertățile respectate”, precizează sursa citată.

Aflat la Tesalonic, în Grecia, Vucici a mai adăugat că „N-am nicio intenție să mă duc, nu sunt una dintre persoanele încântate de asemenea manifestații. Cu toate astea, a fost obligația mea și am reușit să o îndeplinesc, de a a garanta dreptul acelor persoane de a avea drepturile și libertățile lor”.

Președintele sârb a refuzat categoric să ia parte la parada homosexualilor.

„Este cel mai îndepărtat lucru din mintea mea. Și e dreptul meu să refuz, să merg unde vreau și când vreau. Mulțumesc pentru invitație. Nu, mulțumesc!”,a  a declarat recentul ales lider de la Belgrad, care primise invitația organizatorilor de a mărșălui în fruntea coloanei pro-homosexualitate.

Acesta a mai adăugat că oricine dorește să participe, o poate face, inclusiv din administrație, dar el nu va lua parte la acest marș.

„Nu voi merge și nu voi inventa scuze despre cum am lucruri mai bune de făcut sau altceva. Cu siguranță voi face ceva ceea ce cred că este mai bine pentru Serbia (decât participarea la paradă)”, a conchis Vucici.

Președintele toarnă apă foarte rece peste speranțele celor care credeau că odată cu numirea premierului Ana Brnabici - o lesbiană declarată - Serbia va implementa ideologia pro LGBT promovată de unele cercuri din Occident. 

18 ani de la bombardarea Serbiei de către NATO. Premierul Vucici, atac la adresa Occidentului: Nu vom încerca să devenim stat membru al unei alianțe care ne-a ucis copiii! A fost cea mai brutală agresiune!