ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele mexican Enrique Pena Nieto a subliniat că nu va plăti pentru zidul pe care Donald Trump vrea să îl construiască la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, relatează AFP.

El a dat, însă, asigurăru, că va "depune eforturi pentru relații bune” cu președintele-ales al SUA.

Anterior, Donald Trump a insistat în prima sa conferință de presă că americanii vor finanța bugetul în vederea construirii zidului de la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, însă Mexicul va rambursa banii.


Această rambursare, a spus el, se va face sub formă de ”taxe” sau sub alte formă de plată.

Mexicul a subliniat în mai multe rânduri că este absolut exclus să contribuie cu vreun peso la construirea acestui zid.

Moneda mexicană s-a depreciat la o valoare istorică, de 22 de pesos un dolar, miercuri, imediat după ce Trump și-a început conferința de presă la New York, scrie Reuters.

De altfel, moneda mexicană și-a pierdut din valoare și în primele zile din 2017.

Trump i-a amenințat săptămâna trecută pe principalii constructori americani auto să se aștepte la o creștere a texelor impuse vehiculelor pe care le produc în Mexic și le aduc în Statele Unite, într-o încercare de a repatria locuri de muncă în acest sector.

”Dacă voi credeți că veți putea să vindeți (produse fabricate în Mexic) peste o frontieră foarte, foarte etanșă, nu o frontieră slabă - de altfel nici nu avem frontieră, este o sită găurită -, (atunci) vă înșelați. Veți plăti o taxă de frontieră foarte grea”, a amenințat președintele-ales.