ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a făcut apel vineri "la cea mai mare manifestație din istoria" țării sale pe 1 Mai, informează Agerpres citând AFP. 

Adunarea convocată de Guaido pentru Ziua internațională a Muncii va milita pentru încetarea exercitării puterii de către președintele Nicolas Maduro, ales pe 10 ianuarie pentru al doilea mandat și contestat de opoziția din Parlamentul Venezuelei, dar și de oponenții din plan extern (S.U.A. și unele state occidentale din U.E.).

"Facem apel la întregul popor al Venezuelei să participe la cea mai mare manifestație din istoria acestei țări pe 1 Mai, pentru a cere să înceteze definitiv "uzurparea" puterii", a declarat Guaido, autoproclamat președinte în locul lui Maduro, în fața mai multor sute de simpatizanți adunați într-o piață publică din Caracas.

"Miraflores ! Miraflores !", au scandat apoi simpatizanții, făcând aluzie la Palatul Miraflores, unde se află președinția venezueleană, câștigată la urne de Maduro și contestată de Guaido, președintele Parlamentului, controlat de opoziție.

"Punctul de sosire al acestei manifestații va fi cel de unde noi vom cere să înceteze definitiv "uzurparea" puterii", le-a răspuns Guaido, evitând să pronunțe explicit numele palatului prezidențial.

Data stabilită pentru această nouă manifestație este una cu puternic ecou în conștiința publică. La fiecare 1 Mai, guvernul venezuelean, moștenitorul regimului socialist întemeiat de Hugo Chavez, organizează defilări grandioase cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.