ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Barack Obama și-a anulat întâlnirea cu președintele filipinez Rodrigo Duterte, după ce acesta din urmă l-a făcut „fiu de cățea”.

„Sunt președintele unui stat suveran și nu mai suntem demult o colonie. Nu am niciun stăpân altul decât poporul filipinez. Să fie respectuos. Să nu arunce cu întrebări și declarații. Fiu de cățea, o să te înjur acolo de față cu toată lumea!”, a spus șeful statului filipinez.

Întâlnirea dintre cei doi președinți trebuia să aibă loc în Vientiane, capitala Laosului, acolo unde Barack Obama participă la o întâlnire regională.

Marți, liderul filipinez și-a exprimat regretul pentru cele afirmate anterior.„El regretă că afirmațiile sale făcute în fața presei au cauzat o astfel de controversă.Președintele Duterte a explicat că unele comentarii din presă conform cărora președintele Obama urma să îi facă morală privind execuțiile extrajudiciare l-au condus la această afirmație virulentă", au încercat autoritățile filipineze să explice în comunicat”.
 
Supărarea lui Duterte vine din faptul că acesta a fost criticat pe tema tratamentului aplicat suspecților din războiul antidrog declanșat de președintele filipinez, în urma căruia au murit peste 2.000 de oameni.

”Fumatul ucide mai mulți oameni decât Obama”, poster amplasat în Moscova în cadrul unei campanii de condamnare a președintelui SUA