ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a venit, joi la Casa Albă pentru prima întâlnire cu președintele în exercițiu, Barack Obama, care a promis miercuri că va asigura un transfer pașnic al puterii.

Cei doi au ținut o scurtă declarație presei la finalul întrevederii în care au vorbit despre chestiunile discutate și ce urmează să se întâmple.

„Am avut o conversație excelentă cu președintele ales, Trump. A fost amplă. Am vorbit despre unele probleme organizatorice legate de instalarea la Casa Albă, am vorbit despre politică externă și internă și, așa cum am spus și seara trecută, prioritatea numărul 1 a mea în următoarele luni este să asigur o tranziție ușoară care să fie bună pentru președintele ales. Am fost încurajat de interesul președintelui ales Trump de a lucra cu echipa mea pe aceste probleme multe cu care se confruntă această mare țară. Cred că e important pentru noi toți, indiferent de partid și de preferințele politice, să fim împreună, să lucrăm împreună pentru a face față la multele provocări cu care ne confruntăm. În același timp, Michelle a avut ocazia de a-i ura un salut de bun venit noii Prime Doamne și am avut o conversație excelentă și cu ea. Vom face totul pentru ca Donald Trump și soția lui să se simtă bineveniți pe timpul acestei mutări. Cel mai mult vreau să subliniez, mai ales pentru tine, ca președinte ales, că vom face tot ce putem să vă ajutăm să reușiți pentru că dacă voi reușiți, și țara va reuși", a declarat Barack Obama.

„Vă mulțumesc foarte mult! A fost o întâlnire ce trebuia să dureze 10-15 minute, cât să facem cunoștință pentru că noi nu ne-am întâlnit niciodată. Am un mare respect. Întâlnirea a durat aproape o oră și jumătate. Am discutat multe lucruri diferite, unele minunate, altele dificile. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu președintele în viitor, inclusiv să mă consilieze. Mi-a explicat unele dificultăți, unele cu adevărat foarte mari. Domnule președinte a fost o onoare să fiu cu dumneavoastră și de abia aștept să fim de mai multe ori împreună, în viitor", a afirmat Donald Trump.