ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a devenit vineri cel de-al 45-lea președinte la SUA. Abia instalat la Casa Albă, fostul magnat a decis scoaterea de pe site-ul oficial al Casei Albe a paginii dedicate LGBT.

Totodată, au mai dispărut paginile referitoare la schimbările climaterice, drepturile civile și sănătate. Unele dintre acestea au fost redenumite.

Cea mai dură lovitură pentru presa de peste Ocean este dispariția paginii LGBT, whitehouse.gov afișând mesajul "The requested page ‘/lgbt’ could not be found”. Au fost șterse toate articolele care se refereau la LGBT.

Fostul președinte Barak Omaba a promovat asiduu persoanele LGBT. A angajat la Casa Albă o persoană transgen, iar Joe Bidden a oficializat mariajele intre persoane de acelasi sex,  angajați ai Casei Albe.

Recentele mutări de la Casa Albă fac parte din programul pe care Trump și vicepreședintele Mike Pence l-au anunțat în campania electorală. Pence este un susținător al valorilor familiale tradiționale și s-a pronunțat de multe ori împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.