ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Islanda va fi prima țară din lume care va cere angajatorilor să dovedească faptul că oferă salarii egale, indiferent de sex, etnie, sexualitate sau naționalitate, a anunțat miercuri executivul de la Reykjavík, potrivit Mashable.

Guvernul va înainta Parlamentului luna aceasta un proiect de lege care prevede că toate companiile din Islanda cu mai mult de 25 de angajati vor fi obligate să obțină un certificat/o dovadă care demonstrează că plătesc același salariu, pentru aceeași muncă, de aceeași dificultate. Potrivit proiectului, măsura se va aplica în toate companiile, indiferent dacă e vorba de companii de stat sau private.

„Drepturile egale sunt drepturile omului. Trebuie să ne asigurăm că bărbații și femeile au aceleași oportunități la locul de muncă. Este responsabilitatea noastră să implementăm măsuri pentru a realiza acest lucru”, a declarat ministrul pentru Afaceri Sociale și Egalitate.

Cu o populație de 330.000 de locuitori, Islanda vrea să elimine în totalitate diferențele de salarizare între femei și bărbați până în 2022.