ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși supermarketurile sunt clasificate ca „servicii esențiale”, un astfel de magazin a interzis accesul nevaccinaților, iar decizia a fost sprijinită de autorități.

Magazinul din stațiunea Yulara, care face parte din lanțul comercial IGA, a afirmat că măsura impusă are rolul de a proteja „siguranța și confortul” clienților, personalului și comunității locale, informează Daily Mail.

Compania de turism Voyages, care operează populara stațiune turistică, a sărit în apărarea controversatei decizii:

„Voyages se angajează să colaboreze în continuare cu comunitatea Mutitjulu pentru a implementa măsuri rezonabile cu scopul de a proteja siguranța și confortul oaspeților noștri, a personalului nostru și a comunității locale”, a declarat pentru NT News un purtător de cuvânt la companiei.

Decizia de interzicere a accesul persoanelor nevaccinate la hrană a fost luată în consultare cu comunitatea aborigenilor din provincia Mutitjulu (MCAC), cu Congresul Aborigenilor din Australia Centrală și cu guvernul Teritoriului de Nord.

Directoarea executivă a MCAC, Thalia Bohl – van den Boogard, a apărat decizia și a spus că oamenii din comunitatea Mutitjulu au în continuare acces la produse și servicii esențiale printr-un magazin comunitar.

Conform sistemului de pașaport de vaccinare din Teritoriul de Nord, persoanele de peste 16 ani care nu sunt complet vaccinate nu pot intra în baruri, cafenele, restaurante, cluburi, cazinouri, cinematografe, teatre și la evenimente cu peste 500 de persoane în zona urbană și cu peste de 100 de persoane în zona rurală.

Deși supermarketurile nu sunt cuprinse în aceste interdicții, deoarece oferă servicii esențiale vieții, interdicția nevaccinaților la magazinul din Yulara a fost totuși aplicată, cu sprijinul autorităților.

Cum în Australia există cel mai draconic regim de restricții COVID,  cine se îndoiește că și alte autorități locale vor recurge la decizii similare, pentru a mări presiunea de vaccinare asupra populației?