ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima oara în istorie, un membru al Familiei Regale britanice, prințul William, apare pe coperta unei publicații gay pentru care a acordat un interviu, scrie The Guardian.

În ziua de 12 mai, Alteța Sa Regală Ducele de Cambridge a invitat, prin revista "Attitude", membri ai comunității LGBT+ la Palatul Kensington.

După ce s-a întâlnit cu cei nouă delegați, prințul William a pozat pentru coperta revistei "Attitude". Această copertă reprezintă prima dată când un membru al Familiei Regale este fotografiat pentru coperta unei publicații gay.

"Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualității sale sau pentru oricare alt motiv și nimeni nu ar rebui să suporte acest tip de ură pe care acești tineri l-au îndurat. Tinerii homosexuali, tinerele lesbiene, persoanele transsexuale pe care le-am întâlnit prin intermediul revistei 'Attitude' sunt cu adevărat curajoase să vorbească despre experiențele lor și să ofere speranță celor care trec, în prezent, prin astfel de agresiuni groaznice. Puterea și optimismul lor ar trebui să ne încurajeze pe toți să ne împotrivim acestui fenomen de agresivitate, oriunde l-am întâlni. Ceea ce vreau să transmit oricărui tânăr care citește acest articol și care este agresat din cauza sexualității sale este: nu trebuie să suporți asta – vorbește cu un adult în care ai încredere, cu un prieten, cu un profesor sau apelează la orice fel de serviciu (de asistență, linii telefonice speciale, asociații, n.r.) pentru a primi ajutorul de care ai nevoie. Ar trebui să fii mândru de cine ești și nu ai niciun motiv să-ți fie rușine", a declarat prințul William.

Acestă ediție a revistei "Attitude" a mers la tipărit pe 8 iunie, cu câteva zile înainte de atacul armat din Orlando prin care au murit 50 de persoane LGBT.