ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a dat publicității joi o versiune revizuită a mult-așteptatului raport de 448 de pagini al comisiei Robert Mueller, informează Breitbart

Raportul prezintă concluziile procurorului special Robert Mueller asupra efortului guvernului rus de a interveni în alegerile din 2016 din SUA și investigațiile întreprinse pentru a dovedi dacă membrii campaniei electorale a candidatului Donald Trump la președinția SUA au colaborat sau conspirat cu guvernul Rusiei în demersul lor.

Raportul Mueller menționează într-un rezumat al concluziilor sale privind presupusa colaborare cu Rusia:

"Deși ancheta a dovedit că guvernul rus a avut impresia că ar avea de câștigat de pe urma alegerii lui Trump ca președinte al SUA și a depus eforturi pentru a asigura acest rezultat, și deși organizatorii campaniei Trump se așteptau să obțină beneficii electorale din informațiile furate și publicate de către ruși, ancheta nu a dovedit că membrii campaniei Trump ar fi conspirat sau conlucrat cu guvernul rus în acțiunile de imixtiune electorală ale acestuia."

Totodată, raportul face referire la zece situații analizate de echipa procurorului Mueller pentru a stabili dacă președintele Trump a obstrucționat mersul anchetei.

William Barr a atras atenția că Mueller nu a ajuns la o acuzare clasică. Procurorul general, William Barr, împreună cu procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, în consens cu avocații Departamentului de Justiție, au concluzionat că nu a avut loc nicio obstrucționare a Justiției. 

Raportul este structurat în patru categorii de informații: fapte constatate pe parcursul unei proceduri judiciare; fapte de natură să compromită surse și metode ale serviciilor secrete; fapte care interferează cu acțiunile în curs; fapte de natură să îngreuneze sau lezeze reputația celor neinculpați sau adiacenți anchetei.