ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul George Soros a lansat un avertisment despre viitorul economiei mondiale. Magnatul american susține că în viitorul apropiat va urma o criză economică asemănătoare cu cea din anul 2008, transmite cnbc.com.

Declarația a fost făcută în cadrul unui forum economic în Sri Lanka.

În timp ce China se luptă să se redreseze economic din cauza devalorizării yuan-ului, restul lumii suferă. După părerea sa, revenirea la rate pozitive la dobânzi este o provocare pentru țările în curs de dezvoltare, iar evenimentele actuale seamănă foarte mult cu cele care au dus la criza economică din anul 2008, informează b1.ro

După prăbușirea yuan-ului, piața valutară, cea bursieră și cea a bunurilor de larg consum au fost puse sub asediu, iar scăderea în continuare a monezii nu face decât să stârnească mai multe îngrijorări specialiștilor cu privire la puterea economică a Chinei. Aproape 2.500 de miliarde de dolari au fost șterși din valoarea totală a acțiunilor anul acesta, iar pierderile s-au agravat săptămâna trecută, odată cu prăbușirea bursei din China.

Potrivit lui Soros, China are o problemă majoră de ajutorare, care seamănă cu o nouă criză.

„China are o problemă majoră de ajutorare. Aș spune că este o nouă criză. Când mă uit la piețele financiare, căd o provocare majoră care îmi amintește de criza pe care am avut-o în 2008”, a declarat Soros.

Soros a mai declarat că actuala posibilă criză ar fi mai serioasă decât cea din 2008.