ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Marea Britanie subiectul eutanasiei rămâne unul controversat, zeci de persoane luând calea Elveției pentru a apela la "sinuciderea asistată". Controversată este  și declarația unei cunoscute vedete din Marea Britanie, din mass-media, care a sugerat că în țara sa sunt prea mulți bătrâni și n-ar strica să li se aplice această "practică".

Katie Hopkins, personalite din domeniul televiziunii, editorialistă la The Sun și Daily Mail, este deja faimoasă în Marea Britanie pentru opiniile extreme legate mai ales de migranți. Ea a fost acuzată de presă și de politicieni de discriminare și rasism. Cea mai recentă afirmație a sa, care a scandalizat opinia publică din Regatul Unit, i-a vizat pe bătrâni.  Hopkins a afrimat că i-ar plăcea să vadă „dubițe pentru eutanasiere, care să meargă la oameni acasă”, pentru că sunt „prea mulți” bătrâni care ocupă paturile spitalelor, scrie naturalnews.com.
"
Avem deja prea mulți bătrâni. E ridicol să trăiești într-o țară în care avem unde să punem câinii să doarmă, dar nu și oamenii".
Hopkins susține că sinuciderea asistată, în cazul persoanelor vârstnice, poate fi ceva "glamorous". 

Și a dat și formula magică: nu e nevoie ca bătrânii să fie duși într-o cameră de spital, unde să li se facă injecția letală. Mai plăcut ar fi, spune Hopkins, ca dubițe precum cele care vând înghețată, să meargă pe la casele bătrânilor și să "le livreze" pastila pentru sinucidere.

Chiar dacă medicina modernă permite oamenilor să trăiască mai mult,  asta nu înseamnă că traiul îndelungat este o idee tocmai bună, a insistat Katie Hopkins.