ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatari anti-Islam au așezat lumânări funerare în fața biroului circumscripției electorale a cancelarului german Angela Merkel, împreună cu fotografii ale femeilor tinere care au fost înjunghiate mortal de către imigranți ajunși în Germania.


Protestul - cu mesajul „Islamul face parte din Germania?” scris cu cretă galbenă pe trotuar, purta însemnele Mișcării Identitare”, o grupare care militează împotriva imigrației și care este atent supravegheată de serviciul de securitate internă al Germaniei, scrie The Local.de.


Fotografiile, lumânările și trandafirii roșii au fost aduse acolo joi seara, la câteva ore după ce o instanță germană a dat verdictul de închisoare pe viață pentru afganul Hussein Khavari, un solicitant de azil, pentru  violarea și uciderea, în 2016, a Mariei Ladenburger,  în vârstă de 19 ani, studentă la medicină.

O fotografie a Mariei Ladenburger a fost așezată alături de ale altor tinere, victime ale agresiunilor comise imigranți. 

Merkel s-a confruntat cu reacții dure după decizia  din 2015 de a deschide frontierele germane la un aflux masiv de solicitanți de azil, în cea mai mare parte musulmani. Politica ușilor deschise a dus la creșterea  partidului anti-imigrație Alternative for Germany (AfD), a mișcării anti-islamice Pegida și a grupării Mișcarea Identitară.
 
Zilele trecute, Merkel a înfuriat formațiunile populiste, reafirmând că, deși Germania este modelată istoric în special de tradiția creștin-iudaică, astăzi, cu patru milioane de musulmani în țară, „Islamul a devenit parte a Germaniei".

O tânără nemțoaică, identificată cu numele Mia, de 15 ani, din orașul Kandel, a fost înjunghiată mortal, în decembrie 2017, într-un supermarket de către fostul ei iubit, un refugiat din Afganistan.

Mireille, în vârstă de 17 ani, a fost ucisă de mai multe lovituri de cuțit, anul acesta, în Flensburg, iar poliția a arestata deja un suspect: un solicitant de azil afgan în vârstă de 18 ani.

Keira, în vârstă de 14 ani, a fost ucisă, tot de lama unui cuțit, la începutul lunii martie, la Berlin.