ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de protestatari s-au adunat miercuri în fața Ambasadei Turciei de la Moscova în semn de protest față de doborârea unui avion de vânătoare rus de către armata turcă. Protestatarii au aruncat cu pietre, sticle, ouă și cutii cu vopsea spre clădirea misiunii diplomatice, spărgând astfel mai multe geamuri.

Poliția nu a intervenit pentru a opri acțiunile oamenilor care protestau, potrivit Agerpres.

O acțiune de protest în fața Ambasadei turce din capitala rusă a avut loc și marți, la câteva ore după ce un bombardier rus a fost doborât de aviația turcă la frontiera cu Siria, Ankara susținând că avionul rus a încălcat spațiul său aerian, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că incidentul reprezintă o lovitură ”aplicată la spate” de către Turcia, iar consecințele acestuia vor fi ”grave”.
 
Incidentul grav s-a soldat cu moartea unuia dintre piloți.