ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de mii de italieni care se opun uniunii civile între persoanele de același sex au manifestat sâmbătă la Roma împotriva unei propuneri de lege în acest sens care se dezbate în parlament. La manifestația intitulată "Family Day" au luat parte inclusiv părinți ai homosexualilor, care se opun actului normativ extrem de contestat. Legea ar permite cuplurilor gay și adopțiile.

Sute de mii oameni, conform autorităților, două milioane - potrivit organizatorilor, au manifestat la Roma. Manifestanții au purtat steagul Italiei și bannere pe care scria "NU uniunilor civile", transmite AP.

Italia este ultimul mare stat din Europa Occidentală în care cuplurilor homosexuale nu li se recunoaște niciun statut. "Cât mai multă lume trebuie să participe, amintiți-vă că este singura armă de care dispunem", a declarat vineri organizatorul Zilei familiei", Massimo Gandolfini.

"O societate care nu mai are limite este o societate care înnebunește", a spus Gandolfini în fața copiilor, părinților și bunicilor adunați la protestul din orașul etern.

"Mai bine să fim în coada Europei, care greșește. Nu vedeți că societetea a degenerat? Suntem oameni, nu animali", a spus un protestar, conform Il Fatto Quotidiano. 

"Cine crește lângă un cuplu de homosexuali poate deveni el însuși homosexual, i se crează probleme psihice", adaugă un altul. "Nu mă interesează ce fac alte state, familia naturală trebuie apărată, copilul nu este o marfă. Suntem 90% împotriva proiectului lui Cirinna", a completat Gasparri, lider al formațiunii Forza Italia.

Opozanții proiectului de lege Cirinna, după numele senatoarei care l-a depus, afirmă că vor în primul rând să apere drepturile și viitorul copiilor care, afirmă ei, au nevoie de un tată și de o mamă.

Susținătorii propunerii de lege privind uniunea între persoanele de același sex, pe care Senatul italian a început să o examineze joi, au manifestat sâmbăta trecută în Italia pentru a trezi țara și a cere protecție pentru cuplurile de același sex și copiii lor. În forma actuală, textul, rezultat în urma unei medieri parlamentare, prevede instituirea unei uniuni înregistrate de un ofițer al stării civile între persoane de același sex, care se angajează la o viață comună de fidelitate, la sprijin moral și material reciproc.

Votul final asupra proiectului de lege Cirinna este așteptat la jumătatea lunii februarie. Acesta trebuie însă votat de Camera deputaților în aceeași formă, orice modificare a textului ducând la revenirea proiectului de lege în Senat.