ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de oameni s-au adunat să protesteze în Kandel, un oraș cu o populație de 9.000 de locuitori din landul german Renania-Palatinat, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al poliției.

Tensiunile au escaladat duminică într-un oraș din sud-vestul Germaniei, la o lună după ce o adolescentă de 15 ani a fost înjunghiată mortal, după toate probabilitățile de fostul său iubit, un solicitant de azil afgan, a anunțat poliția germană, informează dpa.

Alianța Femeilor din Kandel a mărșăluit de la magazinul unde a fost ucisă Mia, până în piața centrală a orașului, scandând „Siguranță pentru noi și copiii noștri”.

În același timp, o platformă antirasistă a organizat o contra-demonstrație, în aceeași piață.

Presupusul autor al crimei, care potrivit surselor oficiale are și el tot 15 ani, este un refugiat afgan. Potrivit tatălui victimei, acesta a declarat la starea civilă o vârstă mult inferioară vârstei sale adevărate, pentru a se asigura că poate rămâne în Germania.

Înainte de a fi ucisă, Mia înaintase o plângere la poliție împotriva fostului său prieten pentru insultă, amenințare și hărțuire.