ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele de ordine din orașul american Charlotte au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene, joi dimineață, după ce un protest față de împușcarea de către poliție a unui bărbat negru a luat o turnură violentă.

„Am decretat stare de urgență și am luat inițiativa de a desfășura Garda națională și poliția rutieră pentru a ajuta poliția locală la Charlotte", a scris Pat McCrory pe contul său de Twitter.

Garda Națională a Carolinei de Nord și patrula N.C. Highway Patrol au fost desfășurate pentru a ajuta forțele de ordine locale.

Brentley Vinson, agentul de poliție care a ucis victima, el însuși negru, a fost suspendat în așteptarea rezultatelor unei anchete administrative. El făcea parte dintr-un grup de polițiști mandatați pentru arestarea unui suspect. 

Primăria a anunțat că un bărbat fusese rănit de un glonț și care se află "sub asistență respiratorie, într-o stare critică", dar care "nu a decedat" după ce își exprimase regretul că acesta ar fi murit în cursul unor violențe "între civili", informează Agerpres.

Un jurnalist AFP prezent în fața hotelului Omni Charlotte, unde se desfășura manifestația, a văzut un om căzând, în mod evident rănit de un glonț și sângerând în mod abundent.

Violențele au început când câteva sute de manifestanți au spart geamuri și au lansat proiectile împotriva forțelor de ordine care au făcut atunci uz de gaze lacrimogene, potrivit reporterului AFP.

Motivul mâniei manifestanților este moartea lui Keith Lamont Scott, un bărbat negru de 43 de ani, care a fost marți victima unei erori flagrante, potrivit lor.

Conform poliției, Scott a fost împușcat mortal atunci când a refuzat să-și lase pistolul din mână. Rudele lui afirmă dimpotrivă că el nu avea în mână decât o carte.

Moartea lui Keith Lamont Scott, în contextul unor recente fapte similare în alte orașe americane, i-a determinat pe localnici să protesteze începând de marți seara. Dar manifestația, inițial pașnică, a degenerat și 16 membri ai forțelor de ordine au fost răniți, potrivit poliției, precum și un număr nedeterminat de manifestanți, conform presei locale.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana urmărită, se afla într-o mașină în parcarea unui imobil. Agenții i-au ordonat în mai multe rânduri să lase jos arma, potrivit poliției.